Goede verzorging voorkomt behandeling

Wie wil er nou niet lekker voluit kunnen lachen? En wie wil er nou niet zonder problemen álles kunnen eten? Iedereen toch? Helaas zijn er nog veel mensen die soms flink wat last hebben van hun mond. En dat is jammer, want een frisse adem en schone tanden maken mond én mens natuurlijkerwijs aantrekkelijk. Gelukkig is er eenvoudig wat aan te doen. Met als eindresultaat: een blije mond die je laat lachen!

Preventieve Behandeling

Als mondhygiënist behandel ik mond- en tandvleesproblemen én help nieuwe problemen te voorkomen.
Dit kunnen preventieve behandelingen zijn in de vorm van:

Professionele verwijdering van tandsteen

Als tandplak niet goed wordt schoongemaakt verkalkt het en wordt het hard. Dit noemen we tandsteen. Dit kunt u niet meer wegpoetsen: de mondhygiënist zal het voor u moeten verwijderen. Het verwijderen van tandsteen gebeurt met een haakje of met een apparaatje dat ultrasone trillingen geeft, om de tandsteen los te trillen.

Gladde tanden voor een fris gevoel

Na de behandeling polijsten wij uw tanden en kiezen, waardoor uw gebit glad en schoon aanvoelt.

Het effect van preventieve mondzorg

U brengt een bezoek aan onze praktijk en na afloop merkt u gelijk het verschil. U heeft een prettig en fris mondgevoel en mooie gladde tanden. Doordat het tandsteen is verwijderd is de kans op een tandvleesontsteking een stuk kleiner. Uw tanden en kiezen zijn eenvoudig schoon te houden, dankzij de instructies én materialen die ik u meegeef. En doordat we ongewenste aanslag hebben verwijderd door uw tanden te polijsten kunt u weer breeduit lachen.

Wij doen dus feitelijk de grote schoonmaak van uw gebit en zorgen voor een altijd frisse mond!

Een eerste afspraak