Patiënten van Plaza Dentaal kunnen rekenen op onze assistentie bij het bereiken én behouden van een goede mondgezondheid.

Hier vindt u alle vitale informatie voor u als patiënt van mondhygiëniste Diana Plaza.

De sleutel naar een goede mondgezondheid

Preventie: “Beter voorkomen dan genezen”

Het vroegtijdig opsporen van zwaktes in uw mond behoort tot de werkzaamheden die specifiek door de mondhygiënist worden uitgevoerd.
Niet alleen wordt voorkomen dat beschadigingen aan uw gebit ontstaan maar ook de verslechtering en het achteruitgaan van uw gebit, tandvlees en algehele gezondheid kunnen met een bezoek worden voorkomen.

Belangrijke factoren voor een gezond leven:

Mondhygiëne

Om de tanden, kiezen en het tandvlees gezond te houden, is een gedegen dagelijkse reiniging nodig. Zo worden gaatjes (cariës) en ontstoken tandvlees (gingivitis) voorkomen.

Een gezond voedingspatroon

Verantwoorde eet- en drinkgewoonten zijn van groot belang voor de mondgezondheid. Onze mondzorgprofessionals adviseren om een vast aantal eet- en drinkmomenten van zeven per dag aan te houden: drie hoofdmaaltijden en maximaal vier tussendoortjes.

Periodieke controle

Bij de periodieke controle door de mondhygiënist worden beginnende gaatjes, tanderosie en tandvleesaandoeningen ontdekt en behandeld, en wordt de mondhygiëne waar nodig bijgestuurd.

Samen kunnen we het best mogelijke resultaat behalen. Daartoe is het belangrijk dat u:

  • Het gebit dagelijks zorgvuldig reinigt
  • De mondhygiëne-adviezen opvolgt
  • Regelmatig de mondhygiënist bezoekt voor preventieve controle en daarbij alle relevante informatie over uw gezondheid verstrekt